Pizzasten til gasgrill

#Reklame

 

Få smagen af Italien med en pizza sten til din gasgrill

Herhjemme er vi begyndt at have en fast pizzaaften i weekenderne. Når vi skal skrue ekstra op for hyggen, så er der altså bare dømt italienske pizzaer på menuen! Børnene er med i køkkenet og laver deres egne pizzaer – det er ren familiehygge på højt plan.

For øjeblikket bruger jeg min gasgrill meget, fordi det er simpelthen så nemt at regulere varmen og blot tænde op, lidt før vi gerne vil bage pizzaerne. Og derfor har jeg naturligvis også min pizzasten som tro følgesvend, og så sørger jeg for at skrue op på de høje temperaturer. Temperaturen og bagetiden er nemlig afgørende for, om du får en saftig skorpe og en sprød bund.

Fordi lad os indrømme det; en pizzabund der ikke kan holde sig vandret, når pizzastykket letter fra tallerkenen – det er bare ikke lækkert. Her ville enhver italiener ryste på hovedet ad sådan et uheldigt forsøg på en pizza. Hvis du vil undgå en sjappet pizzabund, så læs mine bedste erfaringer med at bruge pizza sten på gasgrill herunder.

Køb pizzasten til gasgrill 

Sprøde pizzaer derhjemme

Forberedelse af pizzastenen

Jeg plejer altid at smide pizzastenen på gas grillen, så snart jeg begynder at forberede selve pizzaerne. Jeg ved godt, at det typisk kun tager 10-15 minutter at opvarme stenen, men så er jeg i hvert fald sikker på, at stenen er gennemvarmet, når jeg skal bage pizzaerne. Det tager mig typisk heller ikke mere end 30 minutter at slå dejene ud og fylde dem med familiens favorit-toppings.

Jeg kan i ny og næ godt finde på at bruge bagepapir, hvor jeg så fylder pizzaerne med lækre ingredienser direkte på bagepapiret. På den måde er det nemt at løfte over på pizzastenen. Til gengæld vil jeg sige, at pizzadejen mod den rå sten giver en mere sprød overflade. Det sker bare et eller andet magisk i mødet mellem pizzadej og stenmaterialet.

Bagepapiret har dog den fordel, at det ikke kræver den store rengøring af stenen, når gas grillen bliver slukket. De dage, hvor overskuddet ikke er det store, eller børnene er lidt for utålmodige, så kan jeg sagtens fyre op for noget bagepapir. Men jeg vil nu klart anbefale, at man bager pizzaen direkte på stenen. Ofte er der ikke den store rengøring på trods af, at man har bagt direkte på pizzastenen.

Opnå højere temperaturer med en gasgrill

Gasgrillen er fordelagtig, hvis du f.eks. sammenligner med en helt almindelig kulgrill. Under pizzabagning kommer de høje og let kontrollerbare temperaturer virkelig en til gode.

Et lille tip: på grund af de høje temperaturer, kan pizzaen nemt brænde på. Derfor tjekker jeg altid lige, hvor mange direkte brændere der er placeret under pizzastenen. Hvis du har mulighed for at slukke de direkte brændere under stenen, vil jeg i høj grad anbefale dig det. Så har du mindre chance for at brænde de lækre pizzaer af.

God pizzabagning!

(links/knapper er reklamelinks og generer profit til sidens ejer, hvis du køber noget derigennem)