Osso buco

Osso buco

Osso buco – simremad og efterår hører sammen, og Osso buco er en af de absolut bedre. Ikke bare er kødet billigt – det smager også skønt! 

Jeg er stor fan af simreretter – de har nemlig den fordel at tingene ikke skal laves for fint, og at det i bund og grund handler om at smide en masse lækkerhed ned i en gryde og så ellers bare lade det – ja – simre. Osso buco er måske en lidt særlig en af slagsen, fordi der er her tale om hele skiver kød (fra oksens ben) istedet for tern/klumper af kød.

Osso buco

Osso buco er lækker simremad

Osso buco består af kød, rudfrugter og svampe – her er hvad jeg foretrækker, men brug hvad du har lyst til, tilsæt noget – tag noget andet fra. Det er helt op til din smag.

[checklist]

  • 4 stykker Osso buco (okse skank)
  • 3 mellemstore gulerødder
  • 2 blade bladselleri
  • 250 g champignon
  • 2 løg
  • 2 spsk mel
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 tsk tomatpuré
  • ca 1 l vand (eller okseboullion)
  • oksefond
  • olie og smør
  • salt og peber

[/checklist]

Start med at forbered grøntsagerne. Hak løget i grove stykker, skræl gulerødderne ud i mundrette stykker. Snit bladsellerien i skiver på ca. 5 mm. Rens champignon så de er fri for jord, hvis det er små svampe så bare lad dem være hele, ellers så skær dem over i halve.

Sæt en stor gryde med olie og smør i, til at varme op på komfuret. Imens forberedes kødet. Der sidder en hinde omkring kødet, lav et par snit i hver – det er nok nemmest med en saks. Herefter blandes mel med salt og peber (et godt drys af hver) og kødstykkerne vendes heri.  Når gryden er varm lægges kødet deri. Med mindre du har en meget stor gryde er det ikke muligt at stege alle fire stykker på en gang, put derfor kun dem i der kan være, sådan at de ikke ligger oven i hinanden. Steget kødet på begge sider, tag det op og læg det til side.

Når kødet er brunet af, kommes løgene i den samme gryde. Løgene skal blive klare. Når de er det så kommes selleri og gulerødder i og steges lidt af. Hæld herefter de hakkede flåede tomater i og mos dem lidt ud. Så tilsættes væsken sammen med 2 tsk tomatpuré, champignon, kød og oksefond (hvis du har brugt vand og ikke oksebouillon).

Nu skal din Osso buco bare have lov til at simre løs i et par timer, imens du nyder duften.

Server den for et godt selskab med kartoffelmos eller ris, og selvfølgelig med et godt glas vin – du finder forresten altid gode priser på lækker vin her hos Menuvin

Se flere opskrifter på simremad

Jeg håber det smager.

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc.

Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage og køber noget på siden vil Vi modtage et et lille beløb.

Det vil blive brugt til at drive siden.//