MorsØ

Tidløshed og kvalitet i højsædet hos Morsø

Det danske brand, Morsø, er kendt for at have tidløst og kvalitet design i højsædet. Om det gælder brugskunst, køkkenredskaber eller deres velkendte brændeovne er der ingen tvivl om, at Morsø er noget af det mest imponerende danske design gennem tiden.

Det kendetegnende for Morsø er naturligvis sort støbejern, som nok også er det, du forbinder med det danske kvalitetsdesign med. Det sorte støbejern finder du bl.a. på deres brændeovne, køkkengrej og udendørsprodukter. Ikke nok med det skarpe design så er funktionaliteten også en høj prioritet hos Morsø Jernstøberi. Med produkter i sort støbejern er du sikret produkter, der ikke blive skæve eller lignende, når de opnår høje temperaturer og holder på dem i lang tid.

Med kendte danske designere som tegnere for Morsø har brandet lagt sig i selen som et af de dygtigste danske brands, hvor designet er højeste prioritet. Jeg er personligt også selv ret begejstret for deres høje kvalitet, og at jeg kan købe et hvilket som helst Morsø produkt og bruge det i mange år. Designet går ikke af mode.

Flotte anmeldelser internationalt

Flere danske designere har gennem tiden designet for Morsø. Her kan jeg bl.a. nævne navne som Kåre Klint, Sigvard Bernadotte, Knud Holscher, Monica Ritterband, Klaus Rath og HarritSørensen. Klaus Rath er bl.a. hovedet bag de prisvindende ude-ovne, Morsø Forno, som har vækket interesse for det danske brand internationalt.

De internationale anmeldelser var ellevilde med, at designet er så smukt – og at ovnen samtidigt er utroligt effektiv af en gasgrill at være. Morsø er også meget anerkendte for deres pizzaovne, hvor designet er med til at gøre ovnen til mere end bare en pizzaovn. Ovnens design indbyder til hygge, og den bruges derfor også af mange som en pejs og samlingspunkt i haven eller på terrassen.

 

Brugskunst, køkkentøj og udendørsovne: Med Morsø byder du hyggen velkommen

Jeg ved ikke, hvad det helt præcist er ved Morsø-produkterne, der bare emmer af hygge. Måske er det, fordi det sorte støbejern giver en følelse af hygge og brændeovnsstemninger – uanset om jeg har en Morsø vase stående eller varmer mig på en af deres brændeovne, så får bidrager produkter til en helt særlig, varm stemning.

De stilede udendørsprodukter har også længe haft min opmærksomhed, fordi jeg nærmest er blevet tryllebundet til det sorte, varme design. Og så gør det bestemt heller ingenting for mig, at Morsø er et miljøbevidst brand, hvor deres brændeovne lever op til nogle af de strengeste internationale miljøkrav.

Med krav, der er lige så høje som anmeldelserne, formår Morsø gang på gang at levere eminent stilrent design, som jeg kun kan anbefale.