Medister med brun sovs og kartofler

Medister med kartofler og brun sovs

Medister med kartofler og brun sovs, det er noget der virker hver gang. Sådan en god medister, det er altså ikke sådan at kimse af.

En god gang Medister med kartofler og brun sovs, det er altså noget der virker for mig hver gang. Især nu her hvor det begynder at blive koldt, og man får lyst til brun sovs igen. For det er altså ikke just det der står højst på mad ønskesedlen om sommeren. Der er det for lidt medister og brun sovs der bliver spist, men til gengæld er der jo så meget andet lækkert. Og derfor er det skønt at med årstidernes skiften, kan også den mad vi spiser skifte.

Medister med brun sovs og kartofler

Lækker medister og så serveret her med brun sovs og kartofler

Sådan en god omgang medister med kartofler og brun sovs, det er altså bare noget der virker. Omend der ikke er så meget opskrift over dette indlæg, så synes jeg stadig det skal have sin plads her på siden. Bare fordi det smager bragende godt.

[checklist]

  • 1 medister
  • 1 kg kartofler
  • mel til jævning af sovsen
  • salt og peber efter din smag
  • bouillon terning til sovsen

[/checklist]

Det jeg personligt starter med er at gå igang med at stege medisteren, jeg kan godt lide en medister der er godt stegt. Derfor steger jeg den også ganske længe, dog ved svag varme. I starten får den dog rimelig hård varme, for at den kan danne en god og lækker stegeskorpe.

Når først din medister har fået en god stegeskorpe, skrues der ned på lige under halv blus på komfuret. Dernæst går du igang med at skrælle kartofler, når disse er skrællet er det på tide at få dem kogt. Alt imens de koger, kan du passende sætte en kasserolle eller lille gryde over med vand, gerne den mængde vand som du mener er nok sovs, for det skal blive til din sovs. Når det er oppe at koge tilsætter du din bouillon terning, lader den koge godt ud. Hvis du har lidt oksefond, kan det også være en god ide at tilsætte lidt af det. Men ellers er det bare med at få den jævnet og smagt til med salt og peber. Det er vigtigt når du laver en sovs der bliver jævnet på denne måde, at du lader den koge i ca 10 minutter efter du har jævnet den. Ellers risikerer du hurtigt at det smager lidt af mel, men på denne måde kan du også bedre få smagen til at sætte sig. Også selvom det er en rigtig snyde sovs, men det er altså den nemmeste måde at lave den på jeg kender.

Og så er det ellers bare servere maden med et smil på læben, for det smager jo helt sikkert bragende godt. Du kan eventuelt vælge at servere en god øl eller noget lækker vin til, især lækker vin kan du finde her hos Menuvin – de har et stort og spændende udvalg.

Jeg håber det smager.

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc.

Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage og køber noget på siden vil Vi modtage et et lille beløb.

Det vil blive brugt til at drive siden.//