Madplan uge 16

Madplan for uge 16 2018:

Karbonader

Karbonader med kartofler og bearnaise

Endnu en uge er gået, det var ikke længe før end at april er overstået og maj står for skud. Vi satser og håber på at vejret bliver ved med at følge nogle af de gode toner det har vist indtil videre, men det er stadig til den kølige ende. Hvilket også gør at vi stadig laver sådan lidt, vintermad hvis man kan sige det sådan.

Vi gør som vi plejer, i løbet af lørdagen og starten af søndagen får vi bikset en madplan sammen for hele næste uge, hvor vi selvfølgelig skriver på hvad vi skal bruge til aftensmaden de forskellige dage. Men samtidig forsøger vi også at få skrevet ned hvad vi ellers mangler og skal bruge til ugen der kommer, for den på måde slipper vi for at skulle “klat” handle de ting som vi regner med at få brug for. Dog er vi kommet frem til at vi er nødt til at supplere med lidt ekstra indkøb om fredagen, ellers har vores grønt indkøb en tendens til at blive lidt kedelige, hvis de skal holde så lang tid.

 

Madplanen for uge lyder således:

Mandag: Kødsovs og pasta, den helt klassiske – dog langtidssimret.

Tirsdag: Karbonader med forholdsvis nye kartofler.

Onsdag: Rester af kødsovsen fra mandag.

Torsdag: Kylling i karry – serveret med ris og naan brød.

Fredag: Hummerhaler på grillen: vi satser på godt vejr til at starte weekenden med.

Lørdag: Koteletter i fad – den model der er uden fløde. Serveret med noget godt brød, ris og en grøn salat.

Søndag: Står den på klassisk millionbøf – for så er der rester til mandag, og så er man allerede foran på tid der. 🙂

 

 

Den sikre og lidt kedelige:

Det er ikke umiddelbart den mest gastronomisk spændende madplan, men det er mad der virker og som vi kan lide at spise. Det behøver ikke at være langtidssimret lækre gryderetter hver dag, og da slet ikke når vi snart forhåbentligt skal til at have noget mere forår og sommer. Jeg ser rigtig meget frem til sommeren, og dens friske grøntsager. Men sådan er det altid når vinteren begynder at være gået helt på hæld og foråret har taget over. Så er vi lige i den der fase, hvor der ikke rigtigt er noget ordentligt frisk dansk grønt endnu, men man begynder virkelig at få sine cravings fordi man nu hele vinteren har levet af de mere grove grøntsager.

 

Ret nemt måltidskasse:

måltidskasse fra retnemt.dk

måltidskasser fra retnemt.dk

Ret nemt.dk er en af de nyere spillere på markedet indenfor måltidskasser, men de har virkelig fået lavet noget spændende indtil videre. En af de fede ting ved måltidskassen fra dem, er at der er så mange opskrifter i deres repertoire at der går omkring 6 måneder før du kommer til at ramme den samme opskrift igen. Det må man da sige at kunne lave nogle alsidige madplaner. Derudover synes jeg bare det virker til at være et virkelig godt sted at handle, jeg har set flere på instagram især der skriver om at det bare er super lækkert og altid lækre råvarer og gode opskrifter der følger med. Især Dorthe som blogger inde på http://friluftsmor.bloggersdelight.dk/ og friluftsmor på instagram, roser dem rigtig meget. Hun plejer nok at vide hvad hun vil have, og har god styr på kvalitet. Så allerede der må jeg indrømme, at jeg begyndte at overveje om ikke det var et kig værd – sådan en måltidskasse.

Der er desuden god tid at spare i hverdagen med sådan en kasse, måltidskasser som nærmest bare gør det endnu nemmere at være til. Der skal du trods alt blot selv lave maden, de har sørget for alt det andet. Så hvis du har mod på at lave maden selv, men ikke rigtigt altid kan finde på hvad du skal have at spise, så kan det da egentligt godt være en god ide at prøve at se lidt på om ikke det kunne være noget for dig. Der er også meget tid sparet i hverdagen, som lynhurtigt kan gå med aaaalt muligt andet – engang imellem må man gerne gøre det nemt for sig selv. Især når det så er med noget hvor kvaliteten virkelig bliver leveret.

 

 

 

 

 

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc.

Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage og køber noget på siden vil Vi modtage et et lille beløb.

Det vil blive brugt til at drive siden.//