Uuni pro pizzaovn

Uuni Pro

Så er den fede pizzaovn Uuni Pro her. Så er den nye og…

Jeg elsker min pizzaovn.

Der findes vildt mange pizzaovne på markedet.

Ja, der findes virkelig mange forskellige super fede ovne – med hver deres karakter træk. Jeg har selv en Uuni3 og den er jeg helt vild med, det er en super effektiv og handy lille pizzaovn. Jeg synes det er en perfekt starter pizzaovn, fordi den er til at komme til for penge, den er forholdsvis billig i anskaffelse (alt er jo relativt) men i forhold til nogle af de store og murede ovne – så er den her virkelig billig. Men jeg synes faktisk også det her været meget fedt at starte med uuni´en – fordi den er virkelig let at bruge når man først lige får den gennemskuet. Det går sindsygt hurtigt med at få lavet en pizza, det plejer at passe med at den skal have 30 sekunder, så ud og vendes, yderligere 30 sekunder og så er den sådan et færdig. Den kører samtidig på træpiller, så en sæk på en 14-16 kg. den holder altså til at lave en rimelig stor portion pizza´er. Jeg vil gætte på at min kommer til at holde et års tid.

Pizzaovn til haven.

Der findes vildt mange modeller af pizzaovne, fælles for de fleste er at de er ret tunge at danse med. Både vægtmæssigt men især også prismæssigt, det kan godt blive lidt af en investering man skal lave for at få anskaffet sig sådan en ovn til haven. Derfor synes jeg også det har været fedt at starte med en Uuni ovn – for at se om det rent faktisk var noget for mig – inden jeg går ud og købet et ordentligt skrummel af en pizzaovn. Men altså der er flere ting man lige som skal gøre op med sig selv, når man går ud for at købe sådan en ovn.

  • Får jeg den brugt nok?
  • Har jeg plads til den i haven? Ja der er altid plads til en pizzaovn. 
  • Hvor skal jeg placere den, for at få den brugt nok? 
  • Hvor skal jeg gøre af mit brænde til den?
  • Hvordan vedligeholder jeg den?

Der er mange spørgsmål der melder sig, eller ihvertfald bør melde sig inden du kaster dig ud i projekt pizza bager på egen matrikel. Men det er også mest af alt, fordi sådan en ovn – den er altså pænt tungt. Vi snakker over 100 kg+ for mange af dem, så det vil sige, at når du først har fået ovnen placeret der hvor du synes den skal være. Så er det bedst at det er det helt rigtige sted du har valgt fra starten, for det er ikke sådan bare lige at flytte den igen. Men du skal også have tænkt lidt over, hvordan og hvorledes du vil gøre med brændet. Altså du kan jo sagtens bare købe det i mindre sække langs vejen eller i et byggemarked eller sådan. Men hvis du er nærig som jeg, så køber du det gerne af en eller anden ude i en skov – og så er man nødt til at tage et par m3 som minimum. Det fylder altså skal det lige siges, og det er derfor en god ide at have styr på hvor det skal være inden du går igang.

 

Forskellige slags pizzaovne:

Der findes efterhånden en del forskellige pizzaovne, og seneste skud på stammen må siges at være de smarte uuni ovne som er lavet i noget stål af en art. Men en traditionel pizzaovn er jo gerne lavet af sten, og muret op således at du har et godt brændkammer og en stor skorsten. Så du på den måde kan lave en ret seriøs varme, og derved kan bage dine pizzaer på meget kort tid – og derved få den helt rigtige smag ud af det.

Morsø Forno pizzaovnen:

Forno Pizzaovn Morsø

Lækker Morsø Forno Pizzaovn

Den danske virksomhed Morsø, som igennem historien har produceret nogle af verdens bedste brændeovne. Har nu også kastet sig over, at lave en pizzaovn. Det er sådan det jeg vil kalde en rigtig designer ovn, for der er virkelig kræset for designet på denne model. Men den er også super lækker at se på, og umiddelbart når man ser på deres historie med brændeovne – så forventer jeg også at det er en ovn af en rigtig høj kvalitet. Det er en pizzaovn i den højere prisklasse, de kan fåes fra lige omkring 5.000 kr. Men til gengæld vil den også se vildt lækker ud på de fleste terrasser.

 

Du finder Forno Ovnen her.

Den mere klassiske pizzaovn:

Pizza ovn fra luxury outdoor

Den murede mere runde pizzaovn, som vi alle nok kender. Det er den rigtig mange forbinder med en pizzaovn, og hvis det skal være – så skal det være den. Sådan har jeg også selv haft det i mange år, især efter Price programmerne hvor Adam fik anskaffet sig en rigtig lækker portugisisk ovn. En af “ulemperne” ved en ovn af den her slags model, er at den er muret og derfor vejer vildt meget. Så det er som tidligere nævnt, ret elementært at du har besluttet dig for et blivende sted, inden du placerer den. Omvendt, når du først har fået den placeret og brændt til, så tror jeg altså at man kan lave nogle vildt lækre pizzaer og andet bagværk i sådan en. Men det gælder nu for alle ovnene der kommer op i den her størrelse, at så kan man også begynde at bage andet brød heri. Jeg “nøjes” med at bage pizzaer i min uuni3 fordi jeg synes den er for lille til at jeg kan overskue at bage brød i den. Men der er ingen tvivl om at når jeg får fat i en af de større modeller – så skal der eksperimenteres med at bage brød i pizzaovnen. Men nok om det, den slags ovn her. starter ca. ved 4.000 kr.

Du finder et udvalg af ovnene her.

Uuni ovnene:

Uuni pizzaovn fra outdoorcooking

Uuni pizzaovn fra outdoorcooking

Du skal selvfølgelig også lige se uuni ovnene – som jeg jo er kæmpe fan af. Og selv kører med en uuni3 som jeg synes er en helt genial lille pizzaovn, som er vildt nem at have med at gøre. Men som også begrænser sig til, i min verden i hvertfald – til “kun” at kunne bage pizzaer. Den er simpelthen ikke stor nok til at kunne bage brød, varmen bliver for intens i det lille brandkammer. Men altså jeg er da ret sikker på, at hvis man virkelig gerne vil – så er det muligt at lave noget vildt lækkert brød i den. Priserne på uuni ovnene starter ved ca. 1800 kr for en uuni3.

Du finder uuni ovnene her.