Lækker og anderledes kartoffelmos

Bøf B med lækker kartoffelmos

Bøf B med lækker kartoffelmos, igår aftes fik jeg lavet en rigtig lækker Bøf B med en virkelig skøn kartoffelmos til, derfor vil jeg lige dele opskriften. Med jer her, ihvertfald på kartoffelmosen, opskriften på Bøf B kan i finde HER.

Lækker og anderledes kartoffelmos

Lækker Kartoffelmos

Det skal dog allerede nu indrømmes, det var ikke kun kartofler jeg kom i, der er også persillerødder – hvilket spillede rigtig godt sammen med persillen.

 

der skal ihvertfald være til  4 mennesker i denne portion.

[checklist]

  • 1 kg kartofler
  • 2-3 persillerødder
  • smør efter behov
  • salt og peber
  • persille
  • mælk

[/checklist]

Det er forholdsvis simpelt at lave denne skønne kartoffelmos, og det er med vilje jeg ikke har skrevet mængder på andet end kartofler og persillerødder. Fordi det afhænger rigtig meget af kartoflerne og hvor meget de kan suge.

Men start først og fremmest ud med at skrælle kartofler og persillerødder, skær dem ud i forholdsvis små stykke ca. 2×2 cm eller lidt mindre, de skal jo bare koge helt ud, så det er ikke noget du behøver bruge for meget tid på.

Så er det ellers bare sætte dem til at koge, og lade dem koge til de er fuldstædig møre, og husk endelig at lade være med at komme salt på. For det gør man normalt for at kartoflerne skal fortsætte med at være faste, og det er ikke just det vi ønsker her.

Når kartofler og persillerødder er kogt møre, er det bare dræne vandet fra dem, og eventuelt kommer dem over i en anden skål. Og så er det ellers igang med at mose dem, der kan du vælge den nemme måde og bruge en håndmixer eller du kan bruge et piskeris. Jeg kan bedst lidt at bruge piskeriset, så synes jeg selv at jeg er sej. Men ihvertfald skal de moses, og der skal tilsættes en smule mælk for at få mosen til at hænge sammen. Kom derfor en lille smule mælk og rør så godt rundt, og derefter lidt smør, skær det ud i små klatter så det nemmere smelter. Så rører du ellers bare til det har den konsistens du gerne vil have, bare husk på at komme en lille smule mælk i af gangen, det er nemmere at tilføje end fjerne igen. Når det har den rette konsistens skal du smage til med salt og peber, og så lige til sidst, så kommer du lidt persille i som du lige hakker så fint som du kan inden. Det er muligvis ikke en sund kartoffelmos, men du kan bare holde lidt igen med smøret, og bruge skummet mælk, så det da nogenlunde sund kartoffelmos.

Og så er det ellers bare om at få det serveret og se glad ud.

Boeuf Bourguignon

Lækker Boeuf Bourguignon

 

Jeg håber det smager.

 

 

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc.

Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage og køber noget på siden vil Vi modtage et et lille beløb.

Det vil blive brugt til at drive siden.//