Anderledes kartoffelsalat

Anderledes kartoffelsalat er også en lækker spise når de nye danske kartofler er kommet frem, så er det smagen af kartofler og krydderurter i højsædet.

 

Grunden til at denne hedder Anderledes kartoffelsalat er fordi det ikke er den typiske kartoffelsalat vi alle kender, som er bygget op over en god cremefraiche. Denne her til gengæld lavet med friske nye kartofler, gode krydderurter og så noget rigtig god olie. På den måde får man den gode smag af sommer rigtig frem når man laver denne kartoffelsalat. Dog er det selvfølgelig ikke at forglemme den gode klassiske kartoffelsalat, den finder du en opskrift på HER

 

Uge 48

madplan uge 48

Her er så opskriften på den anderledes kartoffelsalat. Husk at du kan variere den lige efter hvad du har af urter, og andre spændende ting liggende. 

[checklist]

  • 1 kg nye danske kartofler
  • forskellige krydderurter af den slags du bedst kan lide
  • et par dl god olie
  • salt og peber

[/checklist]

Som du kan se er ingrediens listen ikke særlig lang, for det er nemlig enkel og god mad. Det behøver ikke altid være meget besværligt at lave lækker mad, og da slet ikke om sommeren hvor man virkelig har nogle spændende og firske råvarer til rådighed.

Men det du skal starte med er at rense kartoflerne, skræl dem hvis nødvendigt. Når dette er gjort sætter du dem til at koge i 10 minutter ca, de må gerne være lidt al dente når de er færdige, dvs de gerne må have lidt bid. Kog dem eventuelt med nogle krydderurter, det gør underværker for  smagen.

Mens dine kartofler koger, begynder du at skære dine krydderurter som du har renset inden, når så kartoflerne er kogt færdige. Er det såmænd bare at få blandet hele herligheden sammen til en god omgang lækker og anderledes kartoffelsalat. Den kan gå til det meste, og især hvis du har gang i grillen, er den et skønt tilbehør til pølser og ja you name it. Så det er bare med at kaste dig over at lave en lækker og anderledes kartoffelsalat når sommeren igen er over os, for det skal altså helst være friske danske kartofler du bruger til denne her. For de melede og lidt gamle kartofler, gør sig ikke så godt i den her.

 

Jeg håber det smager

 

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc.

Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage og køber noget på siden vil Vi modtage et et lille beløb.

Det vil blive brugt til at drive siden.//