Efteråret er en fantastisk tid på året, hvor det igen bliver tid til at finde de store gryder frem. De gamle kogebøger kan pudses af, for nu er det tid til simre mad, mad der giver en fantastisk duft i hele huset – og som især er mad der tager lang tid. Det er noget af det bedste ved den årstid, det er at det nu igen er muligt at komme igang med simre retterne og rodfrugterne. For nu har man hele sommeren spist friske grøntsager, og spændstig salat, og formentligt fået en god portion af friske bær og andre sommer lækkerheder.
Derfor er det sikkert også ved at være tiltrængt at få noget mad der virkelig smager af noget, og som er fyldt med smag og tid. Det er også netop til sådanne retter at man kan bruge nogle andre kødstykker, og måske kan få braiseret noget mere end man plejer. Det er ikke nok med at det er godt for smagen at det tager lang tid og er nogle af de billige stykker, det er også godt for tegnebogen, hvilket jo er skønt – for så kan man bruge de penge man har i overkskud, på mere køkkengrej.

Gullasch

Gryderetten Gullasch er virkelig skøn og nem at lave

Karbonader

Karbonader - eller krebinetter som nogen kalder dem, er sådan…

Skinkeschnitzel

skinkeschnitzel med hele gøjemøget - skinkeschnitzel med bearnaise