Jule reste ande wrap – Stop spild af mad

Åhh så blev det jul igen, i skrivende stund er det 2. juledag og det vil sige at vi nu er ovre den store dag med al den skønne mad. Det var en dejlig aften med alt hvad hjertet kunne begære, det viste sig også som altid at der var faktisk mere end hvad mund og mave kunne klare. Så der er rester af and og steg tilbage i køleskabet der venter på at blive spist, og det gerne spist med glæde.

Vi havde heldigvis regnet med at der blev rester så derfor har vi inden jul købt ind til forskellige reste retter, således at vi slipper for at smide mad ud. Det er nemlig ikke så fedt, og hvorfor smide rester af and når man kan bruge det i en lækker wrap som den i opskriften herunder?

Lækker wrap med rester af anden fra jule aften med spidskåls salat med lime

Det tager cirka lige lang tid at lave spidskåls salaten hertil som det tager at varme anden op hvis du starter med en kold pande, som jeg gjorde.

Det skal du bruge:

[checklist]

  • Spidskål
  • Lime
  • Cider eddike eller lign. Jeg brugte æblecider eddike.
  • gulerødder
  • agurk
  • Rest af jule anden
  • Chili sauce
  • honning
  • salt og peber
  • Hvad du lige har af grønt i køleskabet du synes kunne være lækkert heri

[/checklist]

Start med at sætte panden på en medium varme og kom anden derpå, med skindsiden nedad, i dette tilfælde her brugte jeg andebryst men al slags rester af anden kan selvfølgelig bruges. Men jeg ville gerne have lidt sprødt skind så derfor varmer jeg den op på skindsiden.

Mens det står og varmer er det på tide at skære spidskålet i forholdsvis tynde skiver, især fordi råt kål bliver lidt for meget hvis det er for chunky. Men derefter er det bare skære gulerødder ud i små stykker, det samme med agurken. Dernæst skal det lige have et skvæt æblecider eddike og lidt honning, så giver du den saften af en halv lime måske lidt mere, måske lidt mindre det kommer an på dine smagsløg. Jeg tror det må være lime saften der går ind og gør noget ved kålen ligesom når man laver ceviche og på den måde tilbereder fisken med saften, går ind og nærmest tilbereder kålen en smule. Det bliver ihvertfald lækkert. Husk at tilsætte en god sjat oliven- eller anden god olie og bland så det hele rundt og smag om du synes det mangler noget.

Nu må det også passe med at anden er ved at være varm og klar til brug, tag den derfor af panden og lad den hvile alt imens du varmer dine wraps på panden i det skønne andefedt der må ligge tilbage.

Saml derefter det hele og tilsæt den mængde chili sauce der behager dig, og bum så har du lækker reste and på under 20 minutter, som kan bryde rutinen med al den fede julemad. Samtidig slipper du for at skulle smide rester ud, istedet giver du dem helt nyt liv, det er da fedt!

 

Jeg håber det smager.

 

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *