Boeuf bourguignon

 Boeuf Bourginon er sådan en rigtig gedigen og god fransk gryderet, som virkelig formår at banke noget smag ned i en gryde, så hele huset dufter af velsmag

 

Lækker Boeuf Bourguignon

Oksekød, rødvin og tid – det er de vigtigste ingredienser når man skal lave en god omgang boeuf bourguignon, og det skal man altså prøve engang imellem. For det er en rigtig god vinter spise. 

Denne opskrift er til ca 4 personer eller 2 der gerne vil have rester.

[checklist]

  • ½ kg skært oksekød – klump eller tykkam
  • ½ flaske rødvin
  • 1 løg
  • 1-2 gulerødder
  • 1-2 dl oksebouillon – eller også 2 dl vand med en boullion terning
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stilke bladselleri
  • halvdelen af en dåse tomatpure, hvis det er en af de små dåser.
  • 250 g champignon – det passer nogenlunde med en af de små æsker.
  • 250 g bacon i tern
  • salt og peber efter smag
  • mel til at vende kødet i – som er krydret med salt og peber

[/checklist]

Start ud med at hakke løget, og skære gulerødderne i tern, hak derefter hvidløget så fint du kan. Champignoner skæres i fine skiver, og det hele sættes til side – for det er nemlig kødet vi skal starte med at have brunet af.

Start med at vende kødet i melet, dernæst bruner du det af i en blanding af smør og olie. Når kødet er brunet godt af ,tages det op og lægges til side, det skal først i igen senere. Dernæst kommer du baconen i gryden og får det stegt af, inden det er helt stegt, kommes løg, gulerødder og bladselleri op og steger til løgene er blevet klare. Når alt dette er klaret, er det såmænd bare med at få de våde varer, altså boullion og rødvin og tomatpureen i gryden, og selvfølgelig også kødet. Så du kommer det hele ved og lader det komme op og koge, når det er det, så sætter du det til side og venter 2-3 timer på at det hele er kogt og grundigt sammen og smagen har udviklet sig i den helt rigtige retning. Husk at røre i gryden engang imellem, så det ikke brænder på bunden. Husk at smage til med salt og peber undervejs.

Det smager forrygende hvis det bliver serveret til en god gang kartoffelmos.

 

Jeg håber det smager

 

3 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] klassiker jeg mere eller mindre altid kan spise, er klart en god omgang Bøf B eller boeuf bourginon som det også hedder – det bliver altid heller ikke dårligere hvis det serveres med en god […]

  2. […] komfuret står aftenens middag og simre – den står på bouf bourguignon, med lækker kartoffelmos og en god rødvin […]

  3. […] skal vi have Boeuf Bourguignon – som er en rigtig simreret, så den kan stå på komfuret og passe sig selv og blive lækker og […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *